Benieuwd naar wie ik ben?

Hier stel ik mezelf voor, vertel ik hoe mijn passie voor licht is ontstaan en leest u over mijn werkzaamheden als lichttechnicus.

 

Ik ben Hendrik Gerard Loois, maar luister naar de roepnaam Jeroen. Ik ben in december 1990 geboren in Goes. Sinds 1999 woon ik in Drachten.

 

In Drachten ben ik via de Bethelkerk in aanraking gekomen met AV techniek. Ik werd enthousiast van de werkzaamheden die ik mocht doen als vrijwilliger.

Er werd mij aangeraden om te informeren naar de Podium en evenementen techniekopleiding aan de Friese Poort in Drachten.

 

Tijdens deze opleiding ben ik in contact gekomen met een feestband en heb ik tijdens mijn stages mogen meelopen bij verschillende bedrijven. Mijn interesse en enthousiasme in het vak groeide met de dag.

 

Maar wat ga je dan doen? Wordt je één van de allround jongens? Of ga je jezelf specialiseren in geluid, licht of video?

 

 

2011: Tijdens een tien weken stage kreeg het bedrijf waar ik stage liep een concert in Martiniplaza toevertrouwd: Faithless.

 

Ik mocht op kantoor meewerken aan de voorbereidingen door o.a. het lichtplan van de tour rider te vertalen in Wysiwyg en daarna alle materialen te verzamelen in het magazijn. Zoveel armaturen en kisten bij elkaar! Ik was als een kind in een speelgoedwinkel.

De opbouw was vlot en leerzaam. Een hele andere business dan feesttenten en de Bethelkerk.

 

En toen was daar het moment. Met het hele team stonden we in de front of house. Vanaf de eerste tonen van  het intro; kippenvel. Dit is het moment geweest dat mijn passie voor licht zich ontwikkelde.

 

Ik heb de opleiding afgerond en ben in dienst gegaan bij het bedrijf waar ik stage heb gelopen.

In de drie jaar die volgde heb ik veel ervaring mogen opdoen, kansen en meer verantwoordelijkheid gekregen.

Van magazijn naar voorbereidingen op kantoor naar operator en soms productieleider op locatie.

 

Na drie mooie jaren ben ik als zelfstandige verder gegaan. Mijn doel: mijn horizon verbreden, met andere materialen in aanraking komen en in de keuken kijken bij andere bedrijven.

In januari 2014 heb ik mezelf ingeschreven bij de KVK met mijn bedrijf
‘HGLight Productions’.

 

En daar sta ik nu. ZZP licht technicus voor theater, evenementen, festivals en alles daartussen.

 

Mijn portfolio bevat:


Design:

  • Licht en systeem design met de bijbehorende tekeningen en documentatie.


Technicus:

  • Op/afbouw technicus.
  • Systeem technicus.


Operator:

  • Operator, gespecialiseerd in GrandMA.

 

Ik werk vanuit passie voor licht en benader elk project als een uniek project. Zowel klein als groot, elk project heeft zijn eigen uitdagingen!

Ik ga verzorgd en deskundig te werk.  

 

Wilt u meer weten:

Een impressie van mijn werkzaamheden vindt u op mijn ‘Portfolio’ pagina.

Voor een opsomming van alle opdrachtgevers waar ik de afgelopen jaren voor heb mogen werken verwijs ik u naar de pagina ‘Opdrachtgevers